MasterChef Junior: Sedmáci soutěžili v roli šéfkuchařů na ZŠ v Židlochovicích
Mgr. Martina Nordheimová - Židlochovický zpravodaj nepublikováno
Ilustrační foto Autor: Sarka Krcilkova
Jídlo, které skvěle chutná, ale také fantasticky vypadá. V časovém limitu a třeba i z předem neznámých surovin. V letošním ročníku kuchařské soutěže MasterChef Junior opět prokázali naši sedmáci, že v kuchyni jsou jako doma. Kdo by odolal jejich avokádovým toustům, okurkovým jednohubkám nebo tataráku?
Do tradiční školní kuchařské soutěže se letos přihlásilo 19 dvojic. V prvním kole měly připravit pokrm studené kuchyně. Prim samozřejmě hrály různé pomazánky. V podání sedmáků ale vznikla aranžmá, která bylo často skoro škoda jíst. Třeba takové zátiší s plachetnicemi a džunkami by se směle mohlo stát ozdobou jakékoli oslavy.
Čtyři dvojice pak postoupily do druhého kola. Před ním věděly, že jejich úkolem bude pracovat s mletým masem. Na přípravu jídla měly 2,5 hodiny.
Finále bylo pro soutěžící velkou neznámou. Z dopředu neznámých surovin měla každá ze dvou dvojic připravit kompletní tříchodové menu. Polévku, hlavní chod a k tomu buď dezert, nebo předkrm. To vše v časovém limitu tří hodin.
„Soutěž MasterChef Junior je na škole tradiční a žáci se na ni vždy moc těší. Přiznávám, že jejich práce mě vždy a znovu překvapuje. Ukazují, že se v kuchyni dokážou orientovat líp, než by to zvládli mnozí dospělí. Mám z nich radost,“ říká hlavní organizátorka akce a také hlavní porotkyně Martina Nordheimová. Jídla vedle ní letos ochutnávaly a o postupujících rozhodovaly paní učitelky Martina Hunkesová a Klára Slivečková.
Co říct závěrem? Děkujeme všem, kdo se zúčastnili, bojovali se svými nervy i surovinami a plnili zadání poroty. Všichni účastníci si odnesli diplom a malou pozornost. Čtyři semifinalisté stráví den v Hotelové škole v rakouském Retzu, se kterou naše škola spolupracuje a kde někteří naši dřívější absolventi úspěšně studují. Dvě finálové dvojice kromě oho prožijí ještě jeden den v aquasvětě Therme Laa. Sponzorem výletů jsou škola v Retzu a lázeňský areál v Laa.
Za podporu a financování surovin na vaření pak děkujeme i vedení naší školy a řediteli Vladimíru Soukopovi. Za fotky a videa ze soutěže vděčíme žákovskému duu Matyáš Mencl a David Komínek. Za další pomoc pak trojici Barbora Jechová, Amélie Eridová, Adéla Kučerová.
Na konec jména nejlepších letošních školních mladých kuchařů.
Semifinále: David Klečka, Šimon Trtílek, Dominik Heblák, Šimon Bílek, Alice Uhrová, Lea Halušková, Julie Konečná, Julie Tomková.
Do finále postoupily obě dívčí dvojice. Gratulujeme a těšíme se příště!
Článek byl převzat se souhlasem vydavatele ze Židlochovického zpravodaje. Titulek byl upraven redakcí.
Zámeček Střelice, příspěvková organizaceStřelice nabízí volné pracovní místo formou brigády (DPČ). Pro uchazeče s vysokoškolským vzděláním. ➤ Do našeho domova pro osoby se zdravotním postižením hledáme fyzioterapeuta nebo fyzioterapeutku…
Byl článek zajímavý?
Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.
20.5.2025 | Když se v roce 2017 vrátily do správy města objekty na ulici Čechova, bylo z jejich stavu patrné, že je demolice nevyhnutelná. A tak se zrodil plán na multifunkční budovu, která by poskytla prostory pro širší občanskou vybavenost...
25.8.2025 | V Jaderné elektrárně Dukovany dnes odstartoval 17. ročník Letní univerzity Skupiny ČEZ. Dvoutýdenní odborné stáže se účastní 36 studentů technických vysokých škol. Mezi účastníky nechybí ani 5 dívek, které potvrzují, že...
Vyškovští policisté pátrají po nezodpovědném řidiči, který na parkovišti u koupaliště v Lulči naboural do cizího auta a poté z místa nehody ujel. S žádostí o pomoc se obracejí i na případné svědky.