V Moravanech proběhl kuchařský kurz. Připravovala se křepelka či farmářské kuře
Brněnský deník, Attila Racek pondělí 25.4.2016
Ilustrační foto Autor: Petr Sázavský
Škola zážitkového vaření Kuliner v Moravanech pořádala již několikátý kurz vaření s oblíbeným lektorem Daliborem Navrátilem zaměřený na přípravu pokrmů z masa. Připravovala se například delikátní pečená křepelka s kaštany nebo farmářské kuře s lanýžovou nádivkou. Kuchaři a kuchařky z řad veřejnosti i profesionálů se naučili vykostit křepelku nebo správně připravit vynikající roastbeaf. Odnesli si také receptury jídel pro své blízké a přátele a mnoho cenných rad.
8.10.2025 | V sobotu 20. září 2025 se zámecký park ve Slavkově u Brna proměnil v místo plné vůní, chutí, hudby a tradic. Proběhl zde tradiční Václavský jarmark a výstava ovoce a zeleniny „Svět v zahradě“ .
8.11.2025 | Série „Pervitin v regionech“ je původní analytický projekt Regionálních portálů. Na základě dat Policie ČR z let 2017–2025 přinášíme pohled na drogovou scénu v jednotlivých mikroregionech Jihomoravského kraje, tentokrát na...